Posted by : Salam Yahya 18 October 2012

Assalamualaikum..........Annyeong...

Dah seminggu balik dari Seoul, Korea baru gigih nak hapdet blog kan. Masih terbayang diri ini masih berada di bumi Seoul tu yg malas nak update. Actually dok tunggu gambar dari org lain jugak, sebab sure la gmbar camera digital tidak sehebat DSLR kan.
Tanak citer banyak korang layan jer K......

Day 1- 5.10.12
Finally tibalah tarikh yg dinantikan, aku dan wife dah amik cuti hari nie coz nak prepare apa yg blum cukup. Flight kitorg actually kul 8 mlm. Kena ada kat aras 5 KLIA kul 5pm, semlm dah deal dgn teksi eksekutif untuk ambik kitorg jam 4pm. Tunggu punya tunggu tak nmpak batang hidung abg teksi nie, skali aku call dia ckp terlelap. Hangin betul kitorg, dah la dia dok puchong, nak ke nilai dah 30 minit. Last2 call member mintak tolong hantarkan, very lucky sebab dia pn memang nak ke KLIA.

Sampai KLIA group kitorg paling last checkin, alasan sebab ada anak kecik. huhuhuu....tp aku sure diorg buat2 paham. Actually anak aku si Tihani tu demam dah masuk hari ke 5, hari nak flight nie pun still demam, byk la ragam dia masa dlm flight. So ubat kena stanby byk skit.


Dalam flight vietnam airlines
Alhamdulillah muslim meal yg disediakan utk org Islam. the taste not bad

Travel agent kitorg amik Vietnam Airlines, so transit kat Saigon dulu, then baru tukar flight ke Incheon Airport, Seoul. Masa transit di Saigon dlm 2 jam before checkin, solat jamak dulu siap-siap, next flight dlm 11.15pm waktu vietnam, Utk info waktu vietnam kurang 1 jam dr KL dan Korea lebih 1 jam dari KL.

daddy kacak tgh dukung anak





souviner shop di saigon airport....
Flight berlepas lebih kurang 20 minit lg, so dah bleh masuk. Yang bestnya bila dah boarding time, priority diberikan pada mereka yg ada baby or anak kecik, siap ikut first class gate lagi, dah mcm retis korea lalu first class.berangan kejap. Flight dari Saigon ke Seoul amik masa dalam 5 - 6 jam jugak, depend on weather.

Finally.......alhamdulillah dah selamat mendarat di Incheon International Airport tepat jam 6.20am. Korea yang disebut2 selalu akhirnya menjadi kenyataan. Like a dream come true. Ayat wife aku tau bukan aku. Haishh......



Entry procedure kat Incheon Airport agak ketat, before masuk kita kena isi healthy form bagai. Dah la imegresen dia ckp marah2, tak respect kat tourist kacak mcm aku nie, kalau cun xpe la jugak, dah taraf ahjumma aku tengok. haishhh......Tapi mmg banyak org cakap korean people nie sombong, no respect terutama young peole, but not all of them right.


Apa-apa pun alhamdulillah kitorg dah selamat menjejakkan kaki ke bumi K-Pop nie, till then.....wait for my next entry soon.

Se yaaa......wassalam....

{ 7 comments... read them below or Comment }

  1. Salam

    Wahh bestnyaa..
    Selamat berjalan..

    ReplyDelete
  2. thanks bro.....first time g Korea sure excited...

    ReplyDelete
  3. bila la dapat pergi korea...by the way berapa kos perjalanan ke korea > :)

    ReplyDelete
  4. Kebanyakkan daripada mereka tak mesra alam macam rakyat Malaysia..yang sememangnya peramah terlebih. Bangga jadi rakyat Malaysia ni..

    ReplyDelete
  5. peeghh syoknya dapat bercuti ke korea..teringin sgt nak pergi...

    ReplyDelete

Tourist

Google+ Followers

Followers

Tabung Khairat

.

Shout Here

Rajin Komplen

Powered by Blogger.

- Copyright © 2013 AL - alamS Legacy -Metrominimalist - Designed for alamS Legacy -