Posted by : Unknown 18 April 2013

Beberapa hari nie kalau surf youtube mesti jumpa pasal Gwiyomi nie. Katanya dah jadi fenomena pulak sebab banyak video parody meniru aksi Gwiyomi. Banyak jugak video yang cute, tapi ada jugak video yang aku menyampah sebab terlebih gedik.

Untuk yang nak tahu menahu actually lagu Gwiyomi, atau Kiyomi song (귀요 미송), adalah satu lagu K-pop oleh penyanyi dari Korea Selatan iaitu Hari dan telah dilancarkan pada 18 Februari 2013. Tarian 'tangan' lagu ini telah diilhamkan oleh rapper K-pop terkenal Jung Il Hoon yang juga dipanggil Gwiyomi Player dalam rancangan  BToB MTV DiaryMany, yang menjadi meme Internet popular pada bulan Oktober 2012.

rapper K-pop terkenal Jung Il Hoon yang mencipta tarian tangan comel Gwiyomi

Rapper K-pop terkenal Jung Il Hoon yang mencipta tarian tangan comel Gwiyomi. Tarian gestur tangan yang comel Gwiyomi ini mempunyai gerak tarian yang tersendiri dan video parodi Gwiyomi yang telah dimuat naik dilaman Youtube ada lebih dari 10,000 video dan sekarang ini tarian tersebut telah popular di beberapa buah negara Asia termasuklah Filipina, Singapura, Thailand, China, Jepun dan juga Malaysia.

Video oleh penyanyi asal Gwiyomi

Video parody oleh mereka yang kreatif



Yang paling latest Gwiyomi seorang gadis bertudung comel. Comel tak?  

Muaturun Gwiyomi Song (original) di  

{ 16 comments... read them below or Comment }

  1. Ia nya dah menjadi satu trend sudeh.. but its cute

    ReplyDelete
  2. Yang awek tudung muka cute okey la kan....hahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aweks cun buat masih boleh dilayan.....

      Delete
    2. lumrah dunia.. kalau comel,org puji.. kalau x comel,org kutuk2..

      Delete
  3. dah tgok. ade yg comel ada yg biase2 je :) baru follow sini.

    ReplyDelete
  4. ermmm.....x rasa nk terikut pulak dgn gwiyomi nih..hehe

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum.... alamslegacy,

    mselim3 mula2 ingatkan gwiyomi nie memek muka..huhu..rupanya nama lagu dan penyanyi nya comel2...gitu rupanya.

    mselim3

    pls: mselim3 ada e-mail alamslegacy...pape nanti reply balik k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3.....tengok boleh....jgan sampai melalaikan betui tak mselim

      Delete
  6. semua comel2!!haha lagu pun comel...adess^^

    ReplyDelete
  7. bila ko nak buat benda ni pulak..x sabar aku nak tgk..hehehe

    ReplyDelete
  8. mmg dah jd trend dah benda nih.

    ReplyDelete
  9. klau comel bleh la buat.. kalau x comel mmg kena kutuk la..

    ReplyDelete

Tourist

Followers

Tabung Khairat

.

Shout Here

Rajin Komplen

Powered by Blogger.

- Copyright © 2013 AL - alamS Legacy -Metrominimalist - Designed for alamS Legacy -