Posted by : Salam Yahya 19 November 2012


Sinyu: Apsal nak kaitkan McD kat sini ngan Israel? Management diorang pun da nafikan.
Nobita: McD kat sini@mana2 pun still jual jenama dan produk sama. Jadi xkan takde kaitan/keuntungan kepada headquaters McD kat US?

Sinyu: Tapi xbaik tuduh diorang buat offer free meal sebab ada boikot. Mungkin diorang dah lama plan untuk hargai pelanggan setia.
J: Wallahu'alam. It's just at the right time! Dulu p
enah ke ada offer free meal?


Sinyu: Alaa, kan free tu. Bagus la. Kita xyah bayar pape, so diorang pun x untung pape.
J: Diorang akan untung senarnya, dari segi sokongan moral. Sebab itu yang diorang perlu sewaktu tertekan macam ni.

Sinyu: Ok, kalu aku amik jugak meal free tu dan makan, apa hukum dia? Haram?

Nobita: Tak haram pun, even kalau bayar. Sebab makanan itu sendiri diperakui halal. Tapi ini bukan soal agama, halal@haram. Ini soal kemanusiaan.

Sinyu: So, depend kat pilihan masing2 la kan nak boikot @ x? xleh paksa kan?

Nobita: Untung kita kat sini ada pilihan nak boikot @ tak. Saudara kita kat sana xleh pilih pun sama ada nak diserang dan menderita.
 
amik dari facebook Aqsa Syarif

{ 4 comments... read them below or Comment }

  1. boikot jangan tak boikot....dan doa untuk mereka di palestin paling utama

    ReplyDelete
  2. boikot.?? hmmmm..
    entah laa eiqa xtau laa..
    yg penting eiqa x selalu sgt makam MacD..
    x tau laa pening pulak eiqa ble pikir hal nie..
    sbb.. haiishh x tau laa. hahaa (@_@)

    ReplyDelete

Tourist

Google+ Followers

Followers

Tabung Khairat

.

Shout Here

Rajin Komplen

Powered by Blogger.

- Copyright © 2013 AL - alamS Legacy -Metrominimalist - Designed for alamS Legacy -