Posted by : Salam Yahya 05 December 2012

Assalamulaikum..........

Hari ini just nak kongsikan dengan korang semua berkenaan tips dan doa yang biasa dibaca bagi sesiapa yang berhajat nak mendapatkan anak lelaki. Maklumla semalam dah sambut ulangtahun perkahwinan yang ke 3, first daughter pun dah besor, almost 2 tahun 4 bulan. Maybe dah tiba masa untuk kitorang menambah zuriat ke 2, kalau boleh nak baby boy plak kali nie. Comey-comey macam kat bawah nie, my wife mesti suker. Huhuhuuu





Ini adalah usaha dan tawakal yang mampu kita buat, selepas tu berserah kepada Allah apa yang telah ditentukan untuk kita.

Doa Untuk Mendapatkan Anak Lelaki


Bismillahirrahmanirrahim

(Doa ini dibaca sebanyak 3 kali dengan meletakkan tangan diperut isteri yang sudah hamil 2 atau 3 bulan)


Wassalam.......

{ 10 comments... read them below or Comment }

  1. thanks for sharing bro...beguna ni~

    ReplyDelete
  2. beguna utk yang dah kawin....yg belum cari calon dulu...hu3

    ReplyDelete
  3. Saye dah amalkan ayat ni 3 tahun lepas.saye nak sangat anak lelaki sebab dah ade 2 anak perempuan.saye jumpe ayat ni dalam buku doa harian.Alhamdulillah saye dapat anak lelaki yang rupenye sangat comel macam mat saleh.Subhanallah.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah kak.....saya blum nampak lg boy ke girl....mana2 pun saya terima jer.....

    ReplyDelete
  5. thanks for info...saya dah ada 3 org puteri..skrg tgh mengandung, teringin ank lelaki..insyaallah akan amalkan doa ini..insyaallah dengan izinnya...amin

    ReplyDelete
  6. sama2.....moga allah makbulkan doa akak nak baby boy

    ReplyDelete
  7. berguna untuk saya yang punya 2 puteri.. rasa yakin bila bc komen kakak melati irawani.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah....nie usaha dan tawakal yg kita boleh lakukan...

      Delete
  8. Terima kasih doa yg di kongsi smoga doa saudara akn di makbulkan Allah swt.... sy sudah mpunyai 2 puteri... dan kini merancang untuk yg ke3... dan mengimpikan ank lelaki.. semoga dgn usha dan doa ini Allah memakbulkan doa2 kita... amin....

    ReplyDelete
  9. Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Tips Kesuburan

    ReplyDelete

Tourist

Google+ Followers

Followers

Tabung Khairat

.

Shout Here

Rajin Komplen

Powered by Blogger.

- Copyright © 2013 AL - alamS Legacy -Metrominimalist - Designed for alamS Legacy -