Posted by : Salam Yahya 20 January 2014

Assalamualaikum......

credit pic from resort website
Last week sempat bawak famili bercuti di Bayou Lagoon Park Resort yang terletak di Bukit Katil, Melaka. Tarikan utama resort ni semestinya water park. Saya book melalui Agoda kerana jauh lebih murah 30% dari harga promosi asal termasuk 2 breakfast and hand-wrist for water park. Saya memilih Studio Room kerana lebih selesa dan luas.
Studio Room
Lepas check in jam 3 pm, terus turun ke water park sebab Tihany dah tak sabar nak main air. Bad news, swim suit dia tertinggal so buy a new one, ada jual kat area water park jer.
Water park dan swimming pool diasingkan, so sesiapa yang nak suasana yang lebih tenang bleh relax di pool side.
 Another attraction. Bape kali ntah aku naik benda nie, syok habis.
Wife jaga baby, I guide Tihany main air.
Layan anak main air dulu, lepas nie baru layan sliding kat blakang tu.
 My turn plak jaga baby, lets my wife play with Tihany.
Nasib la baby comel Inaas nie tak meragam, alhamdulillah senang jaga.

So esoknya after breakfast sambung main di water park. Cadang nak checkout awal sebab plan nak bawak Tihany tengok animals di Zoo Melaka. Pastu dapat call dari sis-in-law bagitau yang ummi kena demam denggi. So terpaksa la checkout dan terus balik Nilai.

Overall agak berbaloi bercuti di sini kerana ada pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan. Makanan pun boleh tahan, kena dengan selera saya. Maybe saya akan datang lagi ke sini. 

Wassalam.

{ 7 comments... read them below or Comment }

  1. menarik percutiannya yer, sekali sekala memang perlu bercuti, tapi kalau saya pula bercuti di Melaka tak perlu sewa resort atau chalet atau hotel atau apartment sebabnya balik kampung ayah kan??? ^_^... rate Bayou Lagoon Resort ni pun tak tinggi sangat kan??? Sedang2 elok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ratenye murah jer......dah lama tak spend time ngn famili.......nak pegi jauh2 susah skit sebab ada baby.

      Delete
  2. masa2 begini lah sesuai nk bawak anak2 bercuti..bila dh sibuk memanjang..payah la sikit nk bercuti..

    ReplyDelete
  3. Slm kenal..
    best tak tempat ni ??..akak baru palan nk pegi cuti sekolah dec nanti..

    ReplyDelete

Tourist

Google+ Followers

Followers

Tabung Khairat

.

Shout Here

Rajin Komplen

Powered by Blogger.

- Copyright © 2013 AL - alamS Legacy -Metrominimalist - Designed for alamS Legacy -