Posted by : Salam Yahya 18 February 2014

Assalamualaikum.....

Minggu lepas saya bawa baby Inaas ke klinik Homeopathy Hasan yang terletak di dalam PKNS Bangi. Sampai agak lewat, so memang dah sangat ramai yang tengah tunggu turn memasing. So saya decide untuk book sesi petang lepas Zohor. 

Actually baby Inaas dah almost seminggu tak sihat, ada selsema dan nafas berbunyi. Before nie memang dah cuba kaedah biasa, ambil gas/nebulizer. Tahan sehari dua, Inaas selsema balik. So we decide untuk cuba kaedah alternatif rawatan Islam, macam homeopathy.

Overall ambil ubat untuk 4 orang sekaligus, so total up RM 126.
Contoh ubat
Nak makan ubat ni kena ada disiplinnya. Biasanya dia akan bagi 3 botol ubat. Ubat pertama makan sebiji setiap sejam. Habis botol pertama, makan plak ubat botol kedua sebiji setiap 2 jam. Habis botol kedua, makan plak ubat botol ketiga 2 biji 3 kali sehari. Ni aturan yang saya dapat, rasanya lebih kurang sama jer kot untuk semua ubat. Kalau dah baik dinasihatkan stop dulu ubat.

Oh ye, kalau makan ubat homeopathy ni ada pantang larang yang perlu dipatuhi. Antara makanan yang dilarang mcm kopi, nescafe, air kelapa, air batu, cuka, bawang mentah dan bahan awet. Bahan awet plak macam sos, kalau nak makan jugak kena masak dulu.


Alhamdulillah dah 3 hari ambil ada sedikit perubahan. Hopefully akan lebih baik dalam tempoh seminggu nie. Kesian tengok anak2 asyik tak sihat jer, maybe keadaan cuaca yang agak kering dan berdebu lately.

Wassalam. 

{ 6 comments... read them below or Comment }

  1. wah menarik ni dan bolehlah cuba juga...

    ReplyDelete
  2. cuaca sekarang yang panas sangat..mgk jadi salah satu punya penyakit..semoga baby inaas cepat2 sembuh.. :)

    ReplyDelete
  3. Memang nak cuba..tapi selalu kat sini memang ramai orang kan :D

    ReplyDelete
  4. Salam sis. Nak tanya, dekat klinik dr hassan tu Dr. Hassannya tu yg mana ye? Boleh terangkan ciri2 tak? Sebab hari tu pergi dan tak dapat jumpa Dr. Hassan mcm tak puas hati. Doktor yg muda yg rawat sy.

    ReplyDelete
  5. PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

    We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

    We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
    Lady doctor
    MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
    Possess valid Annual Practicing Certificate
    Registered with Malaysia Medical Council
    Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
    Attended an Obstetric Life Saving Skill
    Attended A Neonatal Resuscitation Program
    Working hours negotiable with minimum on-call
    Very attractive salary

    Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

    Clinic information:-

    PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
    NO. 12 JALAN SL 1/13
    BANDAR SUNGAI LONG
    43000 KAJANG
    SELANGOR
    TEL / FAX: 03-90114833

    ReplyDelete
  6. PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

    We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

    We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
    Lady doctor
    MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
    Possess valid Annual Practicing Certificate
    Registered with Malaysia Medical Council
    Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
    Attended an Obstetric Life Saving Skill
    Attended A Neonatal Resuscitation Program
    Working hours negotiable with minimum on-call
    Very attractive salary

    Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

    Clinic information:-

    PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
    NO. 12 JALAN SL 1/13
    BANDAR SUNGAI LONG
    43000 KAJANG
    SELANGOR
    TEL / FAX: 03-90114833

    ReplyDelete

Tourist

Google+ Followers

Followers

Tabung Khairat

.

Shout Here

Rajin Komplen

Powered by Blogger.

- Copyright © 2013 AL - alamS Legacy -Metrominimalist - Designed for alamS Legacy -